Як вибрати фен для волосся: 7 професійних порад

Запитуємо у експерта: який вибрати фен?

Щоб правильно вибрати фен для домашнього використання, потрібно для початку розібратися в технічній стороні питання. Які ж критерії варто оцінювати, щоб вибрати хороший фен?

Вибрати за типом фена

Як вибрати фен для волосся по його типу? Серед усього різноманіття фенів можна виділити три їх основні типи: професійні моделі, побутові та компактні.

  • Професійні фени для волосся створені в першу чергу для використання в салонах краси.
    Вони дуже потужні, досить масивні (за рахунок більш міцних металевих деталей) і, що вкрай важливо, надійні — витримують багатогодинні навантаження.
    Часто такі фени забезпечені великою кількістю швидкостей, температурних режимів і насадок.
  • Побутові фени розраховані для домашнього використання. Важать вони небагато, досить тихі в роботі, але не можуть похвалитися великою кількістю «прокачаних» функцій.
  • Компактний фен завдяки складаний ручці і невеликому розміру — відмінний дорожній варіант. Його завжди можна взяти з собою у відпустку, поїздку за місто або в фітнес-клуб.

Вибрати фен по потужності

Основна характеристика фенів — потужність. Одні моделі споживають від 200 Вт, інші — все Потужність 2000 Вт. Це впливає на можливості фену при роботі з волоссям різної довжини і густоти.

Від потужності залежить і кількість температурних режимів, і максимальна швидкість потоку повітря. Чому це важливо при виборі хорошого фена? Нагрівання псує волосся, а потужний фен висушить їх швидше і травмує менше.

Найпотужніші фени — професійні, але вони потрібні в салонах. Для будинку підійдуть гаджети потужністю 1300-1500 Вт.

Вибрати фен по температурному режиму

Наявність декількох температурних режимів дозволяє привести волосся в порядок не тільки швидко, але і безпечно.

Вибір певної температури залежить від стану шевелюри, її довжини і густоти. Наприклад, укладання слабких і пошкоджених волосся повинна бути в першу чергу дбайливого, а значить, сушити їх слід більш прохолодним повітрям.

Вибрати фен за кількістю швидкостей

Регулятор швидкості повітряного потоку — вкрай зручна річ. Чим більше швидкостей у вашого фена, тим простіше враховувати індивідуальні особливості волосся при сушці.

Сучасні функції фенів для волосся

Технологічний прогрес прийшов і в б'юті-індустрію, яка пропонує багато корисних і цікавих девайсів для краси волосся. Сучасні фени висушують волосся за п'ять хвилин, менше їх псують і не дають наелектризовані.

Щоб вибрати хороший фен, стилісти рекомендують уважніше вивчити останні моделі і їх додаткові функції. Завдяки їм волосся будуть кожен день виглядати так, ніби ви щойно вийшли з салону краси.

Розповімо про ці функції докладніше. А ви зверніть увагу на них, коли вибираєте фен для волосся.

іонізація

Популярна зараз «фішка» — іонізатор. Він не дозволяє волоссю електризуватися і завдяки такому ефекту антістатіка зберігає шевелюру блискучою і здоровою.

Сумний повітряний фільтр

Важлива функція для практичних! Зі знімним фільтром простіше витрушувати з фена потрапила в нього пил, а це значно продовжує термін служби.

Датчик контролю вологості

Принцип його роботи досить простий. Датчик стежить за рівнем зволоженості волосся і автоматично знижує потужність потоку повітря, якщо вони починають пересихати.

інфрачервона лампа

Фен з нею сушить волосся при низькій температурі і в два рази швидше, тому волосся менше травмуються.

Обдув холодним повітрям

Волосся біля коріння можна сушити гарячим повітрям, а решта — холодним, щоб не пошкоджувати їх ще більше.

сенсорне включення

Сенсорна система сама регулює роботу фена в залежності від того, опускається він (пристрій автоматично відключається) або піднімається (включається). І ніяких кнопок!

озонова лампа

Доведено, що сушка повітрям, насиченим озоном, надає потужний лікувальний ефект. Під його впливом прискорюється утворення захисного шару волоса, продовжується термін збереження кольору фарбованого волосся і навіть зменшується лупа.

Огляд найнеобхідніших насадок для укладання волосся феном

Першокласний результат укладання знаходиться в прямій залежності від насадки фена, яку ви використовуєте. Вам потрібно вибрати бажаний ефект, поставити потрібну насадку і вперед — до зачіски вашої мрії!

Отже, давайте розбиратися, що є що.

вузький концентратор

Ця насадка входить в комплект практично всіх фенів. Розмір стандартного концентратора 50-74 мм в довжину і 60-90 мм в ширину. За рахунок своєї форми він дозволяє контролювати потік повітря саме на тих пасмах, які потребують сушінні.

Концентратор допомагає створювати найрізноманітніші зачіски: гладкі вирівняні локони, завивку довгих або укладання короткого волосся.

дифузор

Універсальна річ, за допомогою якої можна створити обсяг на будь-який шевелюрі, сформувати локони на кучерявого волосся, домогтися ефекту недбалості і не тільки. Хочете отримати такий результат? Вибирайте фен з дифузором.

Через невеликі отвори в насадці повітря розподіляється рівномірно, дозволяючи дбайливо просушити волосся у самих коренів.

брашінг

Являє собою круглу щітку з пластмасовими зубчиками або натуральними ворсинками. На довгому волоссі перукарі з її допомогою формують «голлівудську хвилю», на коротких ж — створюють обсяг біля коріння.

плоска гребінець

Насадка-гребінець краще справляється з укладанням волосся довжиною нижче плечей. Завдяки їй згладжуються пухнастість і скуйовджене, локони стають прямими, рівно спадають і блискучими.

Наостанок — слово експерта про вибір хорошого фена

«Хороший фен — 100% -ний запорука якісної роботи перукаря. Прилад повинен бути сучасним і відповідати багатьом вимогам: легкий, компактний, потужний, безпечний, з швидко регульованим температурним режимом і з різними соплами. На насадки теж варто звернути увагу при виборі: широкі потрібні для створення обсягу в корінь, з більш вузьким отвором і довгастої форми — для полірування волосся на круглі щітки. Дифузор необхідний для фіксації кучерявого текстур за допомогою гарячого повітря ».

Світлана Стьопіна Стиліст L'Oréal Professionnel