Буст-ап для волосся: процедура для прикореневого об'єму з фото «до і після»

Прикореневій обсяг моментально оживляє зачіску, але зберегти досить пишну укладку протягом дня буває непросто, особливо якщо волосся дуже тонкі або, навпаки, неслухняні і важкі. Спеціально для таких випадків фахівці постійно шукають і розробляють все нові і нові способи створити обсяг біля коріння надовго і на будь-якому волоссі. Одним з таких способів став буст-ап (від англійського boost up) — прикоренева завивка з використанням особливого фіксуючого складу. Чим буст-ап відрізняється від інших аналогічних методів досягнення обсягу біля коріння волосся, кому підходить такий б'юті-ритуал і чому небажано використовувати цей спосіб на коротких локони, дізнаємося далі!

Що таке буст-ап?

Буст-ап — це спосіб підняти корені волосся на кілька місяців. Після відвідування салону укладання стане неймовірно простий: прикореневій обсяг утворюється немов би сам собою, без додаткових зусиль.

Цей ефект досягається за допомогою особливого складу, який наноситься на пасма волосся у самих коренів. Потім локони завиваються на шпильки, але не по всій довжині, а на кілька сантиметрів від точки росту. Фіксуючий склад закріплює завитки, які виходять такими дрібними, що завивки як такої непомітно — просто зачіска стає об'ємніше і пишніше.

Відмінність від аналогічних способів підняти волосся біля коріння криється і в особливому складі для буст-апу, і в технології. Наприклад, тут використовуються шпильки, а не праску, як у випадку з гофре, а в складі формули немає рослинних компонентів, як у випадку з флісінгом. На відміну від буффанта, при якому використовуються бігуді і начісування, в буст-апі потрібні виключно спеціальні шпильки.

Буст-ап: фото ДО і ПІСЛЯ

Навіть найкраще опис не може передати ефект від буст-апу точніше, ніж фотографії, зроблені до і після відвідування салону краси. Дивіться, який обсяг біля коріння волосся допоможе забезпечити цей б'юті-ритуал!

Переваги та недоліки б'юті-ритуалу для прикореневого об'єму буст-ап

Багато з нас з підозрою ставляться до новинок, які потенційно можуть бути небезпечними для здоров'я волосся. А коли мова йде про хімічну завивку, тим більше! Однак не варто лякатися заздалегідь, краще вивчити всі плюси і мінуси інноваційного б'юті-ритуалу.

Плюси завивки буст-ап

Переваг у такого способу досягнення прикореневого об'єму дійсно чимало:

  • ефект буде триматися довго — 1-3 місяці;
  • підходить для прямого волосся: прикореневій завивки не видно, очевидний лише обсяг;
  • ідеальне рішення для важких і неслухняних волосся, які «навідріз відмовляються» залишатися пишними після укладання;
  • відмінно справляється з обсягом на тонких волоссі;
  • хімічні склади для буст-апу, як правило, не містять аміаку, який може травмувати волосся;
  • повторювати потрібно не частіше 1 разу на 1-3 місяці;
  • повсякденна укладка стає швидкої і легкої;
  • будь-який образ виграє від пишної зачіски.

Мінуси завивки буст-ап

Як і будь-який б'юті-ритуал, буст-ап не позбавлений своїх недоліків. Серед них:

  • необхідність знайти хорошого майстра, це інноваційний спосіб, яким досконало володіють поки мало хто;
  • досить висока вартість;
  • необхідність регулярно освіжати завивку для збереження ефекту;
  • непередбачуваний результат при виконанні буст-апу на короткому волоссі.

Буст-ап: чи є протипоказання?

Як і будь-який б'юті-ритуал, в якому беруть участь агресивні хімічні склади, буст-ап протипоказаний:

  • при наявності алергії на один з компонентів фіксуючого складу;
  • при наявності захворювань волосся і шкіри голови.

Кому підійде буст-ап?

Насправді відповідь на це питання: практично всім! Навряд чи знайдеться дівчина, яку б не прикрасив природний обсяг біля коріння волосся. Однак особливо високо оцінять цей б'юті-ритуал:

  • дівчата з важкими і неслухняними локонами, які практично не можуть тримати обсяг;
  • дівчата з тонкими волоссям, укладання яких вимагає значних зусиль;
  • дівчата, які не звикли проводити довгі години перед дзеркалом з феном напереваги;
  • дівчата, яким важливо завжди виглядати бездоганно.

Як виконується буст-ап: особливості технології

Чи багато часу належить провести в салоні краси, щоб отримати приголомшливий прикореневій обсяг, і що саме стиліст буде робити з локонами?

Специфіка б'юті-ритуалу буст-ап

Буст-ап зажадає від вас деякої частки терпіння — в кріслі майстра належить провести від 2 до 5 годин. Все залежить від довжини і густоти локонів: чим довше і гущі ваше волосся, тим більше роботи доведеться виконати стиліста. В цілому ж буст-ап складається з наступних етапів:

  • волосся миються спеціальним шампунем, який не тільки очищає локони, але і активно знежирює їх поверхню — це потрібно для того, щоб склад для завивки міг краще «виконати свою роботу»;
  • майстер розділяє волосся на дуже тонкі пасма, невелика товщина пасом забезпечує те саме «непомітне» гофре, що додає об'єм;
  • тонкі пасма накручуються на шпильки;
  • на завиті волосся наноситься спеціальний склад, що закріплює завивку;
  • через 20-25 хвилин склад змивається, а на корені локонів на п'ять хвилин наноситься фіксатор, який теж необхідно ретельно змити;
  • майстер робить звичайну укладку з використанням фена.

Після відвідування салону протягом трьох днів не можна мити голову, потрібно, щоб склад міцно зафіксувався на пасмах. Фарбування волосся рекомендується проводити не раніше ніж через два тижні після виконання буст-апу, в іншому випадку локони біля коріння вийдуть на пару тонів світліше, ніж на інших ділянках.

Чи можна зробити буст-ап самостійно?

Оскільки цей б'юті-ритуал поки є інноваційним, рекомендується звернутися до досвідченого майстра, який підбере склад для завивки, який підходить саме вашому волоссю, і буде точно дотримуватися технології.

Буст-ап: відео

Побачити на власні очі, як проводиться буст-ап, можна, просто подивившись наступний ролик. Правда, приголомшливо?

Як прибрати буст-ап?

Якщо раптом ви вирішили зробити хімічну завивку, щоб отримати зухвалі кучерики по всій довжині, коротко постригтися або вам просто набрид обсяг біля коріння, можна записатися в салон на «анти-буст-ап», ​​за допомогою якого можна нейтралізувати ефект попереднього б'юті-ритуалу.

Для цього майстер буде використовувати спеціальні хімічні випрямлячі для волосся, що може негативно позначитися на здоров'ї локонів.

Догляд за волоссям після буст-апу

Як ми вже зазначили вище, перші три дні доведеться потерпіти і не мити голову, щоб дати фиксирующему складу як слід закріпитися на волоссі. Потім важливо приділяти локонам достатньо уваги, щоб вони не виглядали сухими і ламкими. Ми попросили експертів Newbreed порекомендувати кілька дійсно ефективних засобів, здатних підтримати локони після б'юті-ритуалу буст-ап.

Шампунь Absolut Repair Lipidium від L'Oréal Professionnel

Активна формула шампуню дозволяє відновлює інгредієнтів проникати глибоко в структуру волосся, усуваючи пошкодження і живлячи локони зсередини. Більш того, розумний шампунь сам оцінює стан кожної ділянки волоса, розподіляючи силу впливу в залежності від його пошкодження. Магія!

Маска So Long Damage від Matrix

Ця маска спеціально розроблена для пошкодженого волосся: вона живить і зволожує локони, повертаючи їм природну силу і блиск. Важливо потримати маску на волоссі досить довго, щоб дати активним інгредієнтам подіяти.

Тканинні маски All Soft Mega від Redken

Після впливу фіксуючого складу локони можуть стати сухими і тьмяним. В цьому випадку незамінні тканинні маски від Redken, які володіють миттєвим зволожуючу дію і живлять локони по всій довжині. Однією маски в тиждень достатньо, щоб волосся виглядало чудово!

Знижка 10% на офіційному сайті Redken по промокодом Newbreed.