Види локонів і кучерів: різновиди і покрокові уроки як зробити

Як зробити різні види локонів і кучерів?

Так як волосся жінки, без перебільшення, завивають вже протягом тисячоліть, видів локонів є безліч. Вважається, що більш пишні кучері йдуть мініатюрним красуням, а дівчатам з модельним ростом варто вибирати більш спокійні варіанти. Однак на ділі заборон немає: локони можна підбирати, не тільки орієнтуючись на зростання, овал обличчя або форму носа, а й в залежності від приводу, настрою і наряду. Сміливо експериментуйте — благо видів кучериків чимало. Ось найпопулярніші.

Голлівудська хвиля

Це класична укладання, в якій локони однакового розміру і ширини укладені волосок до волоска. Щоб зробити таку зачіску, вам знадобляться щипці або плойка, а також затискачі. І не забудьте про укладальні кошти! Вони допоможуть хвилях триматися весь вечір і захистять волосся від впливу гарячої температури. Вибір експертів — термозахисний спрей-серпанок Hot Sets 22 від Redken, який придуманий спеціально для створення кучерів.

Як зробити голлівудську хвилю: крок за кроком.

  1. Зробіть косий проділ, розділивши волосся на дві частини.
  2. Виділіть пасмо, паралельну проділу. Оберніть її навколо щипців, трохи перекручуючи.
  3. Вийміть пасмо і, не розпускаючи її, заколіть.
  4. Обробіть таким чином всю голову.
  5. Розпустіть пасма і розчешіть їх, починаючи від коренів.
  6. Зафіксуйте лаком і за бажанням прикрасьте шпилькою.

бразильські кучерики

Їх часто називають ще й африканськими. Зробити суперпишную зачіску в стилі Бейонсе легко і вдома — причому без щипців для завивки. Знадобляться лише шпильки для волосся або щільна нитка.

На шпильки треба накрутити вологі пасма в формі вісімки, почекати кілька годин, розпустити і розчесати.

Спосіб з ниткою ще простіше: дрібні пасма потрібно крутити, поки вони не згорнуться в якусь подобу шишечки біля коріння. Потім зафіксувати товстою ниткою. Вибирати пасма треба в шаховому порядку, щоб не було видно проділу.

вертикальні кучері

Вертикальні завитки легко отримати, дотримуючись всього два правила: потрібно закручувати перпендикулярні проділу пасма і тримати щипці строго вертикально. Такі локони виходять вільними і природними.

горизонтальні локони

Ці завитки більш тугі і об'ємні, ніж вертикальні. Хочете такі? Беріть паралельні проділу пасма і тримайте щипці горизонтально.

великі завитки

Розмір локонів безпосередньо залежить від діаметру того, на що ви їх накручуєте, будь то щипці, бігуді або алюмінієві банки. Вважається, що чим довше волосся, тим більшого діаметру пристосування варто вибирати. Однак, наприклад, з плойкою більше 30 мм вже складно отримати повноцінний локон — скоріше це буде легка хвиля.

спіральні кучері

Чітко оформлені спіральні локони легко отримати за допомогою спеціальних щипців або насадки на щипці зі спіральними заглибленнями. Тримати прилад при цьому слід строго вертикально. Також у продажу існують жорсткі спіральні бігуді. Їх часто використовують для хімічної завивки. Користуватися ними важко: закриття самостійно пасма на потилиці непросто, та й спати в них не вийде. Зате результат буде дуже ефектним.

недбалі хвилі

Самі недбалі хвилі виходять за допомогою прасування або фена з насадкою-дифузором. Для цього на майже сухе волосся потрібно нанести мус для укладання (наші експерти рекомендують Volume Builder від Matrix — з ним виходить природний рухливий обсяг), накрутити волосся на насадку і сушити шевелюру масажними і круговими рухами, починаючи з потилиці і поступово підбираючись до лиця.

Види плойок і які з ними виходять локони

Плойки для завивки роблять з різних матеріалів. Категоричне «ні» ваше волосся скажуть металевим моделям, адже такі шкодять шевелюрі. Тефлонові плойки менш небезпечні, але покриття з часом стирається, оголюючи все той же метал. Хороші варіанти — керамічні, турмалінові і титанові. Професіонали ж вважають за краще склокераміки.

Самий універсальний вид плойки — класична циліндрична, діаметром від 16 до 25 міліметрів. Для щоденних образів її цілком достатньо, але в продажу є маса цікавих моделей для особливих цілей і креативних задумок.

Порада: щоб освоїти нову плойку, краще спочатку потренуватися, не включаючи її в розетку.

«Важливо, щоб при завивці волосся були на сто відсотків висушені, бо в іншому випадку ви просто зваріть їх зсередини. Якщо в волоссі залишиться хоч трохи води, вона відразу почне закипати ».

Олексій Нагорський Стиліст L'Oréal Professionnel

  • Плойка без затиску може виявитися зручніше звичайної, але навіть професіонали воліють використовувати її в комплекті зі спеціальними рукавичками. Кудрі з такою плойкою виходять дуже природними.
  • Подвійна: у цій плойки два циліндра, якщо закрутити навколо них волосся вісімкою, вийдуть зиґзаґоподібні кучері.
  • Спіральна: зі спеціальними напрямними для створення чітких завитків.
  • Трикутна: плойка з трикутним перетином робить вигини локона чіткішими і різкими.
  • Гофре: за допомогою такої плойки можна створити дрібні хвилі.
  • Куляста: дозволяє створювати кучері різних діаметрів — дрібнішого, якщо волосся потрапляють в поглиблення, і більшого, якщо локон обертається навколо куль
  • Накручувати: чарівний винахід для ледарів. Сама накрутить локон, сама вибере напрямок завитка і сама скаже, коли його пора виймати. Всім хороша, тільки можна позбутися пасма, якщо вона ненароком застрягне (а таке трапляється навіть у просунутих користувачів).

Важливо: щоб локон довше тримався, його спочатку треба остудити, а потім вже розпустити. Знімайте пасмо з плойки не розгортаючи, в долоню. Можна або почекати, поки волосся охолонуть, або заколоти завиток шпилькою.

Які локони виходять за допомогою бігуді?

Вважається, що бігуді — менш травматичний спосіб завивки в порівнянні з плойкою або праскою, однак деякі моделі не менш небезпечні. Діаметр бігуді вибирають в залежності від бажаного розміру локона, а вид — в залежності від довжини волосся: дуже довгим найкраще буде Magic Leverage і оксамитові, а ось бігуді-липучки не підійдуть — просто не будуть триматися. Для короткого волосся категорично не підійдуть Magic Wand і спіральки.

  • Спіральки — тонкі пластикові або дерев'яні бігуді зі спіральною виїмкою. Складні у використанні, краще, щоб хтось допомагав.
  • Magic Leverage — їх ще називають «чарівними». Виглядають вони правда незвично: це закручений чохол, в який за допомогою спеціальної палички потрібно помістити пасмо. З першого разу, можливо, не вийде, так що краще потренуватися або подивитися пару навчальних відеоінструкцій.
  • Електробігуді — бігуді, які перед використанням нагріваються в спеціальному пристрої. Такий собі гібрид плойки і бігуді. Швидше дозволяють досягти результату в порівнянні зі звичайними бігуді і безпечніше плойки.
  • Липучки — бігуді з короткою «колючим» поверхнею, за рахунок якої вони і тримаються на волоссі. Чи не підходять для дуже довгого волосся.
  • Металеві бігуді кріпляться на волоссі за допомогою гумки. Їх категорично не можна нагрівати — гарячий метал може травмувати волосся.
  • Папільйотки — м'які бігуді з підставою з дроту. Кріпляться за рахунок гнучкої форми — їх просто потрібно зігнути.
  • Пластикові бігуді — це порожнисті трубочки з пластиковими фіксаторами, за допомогою яких тримається волосся. Від них можуть залишатися заломи.
  • Поролонові — м'які бігуді з пластиковим фіксатором. З ними волосся краще закручувати на ніч: матеріал вбирає вологу, так що сохнути зачіска буде довго. Зате спати на цих бігудях найзручніше.
  • Оксамитові — бігуді з поверхнею з м'якої тканини, кріпляться за рахунок пластикової палички, яка протягується в отвори вироби.

Як зробити локони без бігуді та плойки

В інтернеті є маса цікавих способів завивки за допомогою підручних засобів і навіть без них. Найпростіший варіант — зробити на ніч безліч кісок або пучок, попередньо закрутивши волосся в джгут.

Також можна спробувати зробити «невидимі бігуді»: закриття майже сухе волосся в колечка, ніби на бігуді, і закріпити їх у коренів шпильками, розпустити на наступний ранок — вийдуть гарні кучері.

Замість бігуді можна використовувати будь-які підручні засоби: наприклад, шматочки тканини. Краще, якщо це буде натуральна тканина, щоб волосся не ковзали. На відріз накручується локон, а біля коріння кінці ганчірочки просто зав'язуються. Спати з такими «бігуді» навіть зручніше, ніж із звичайними.

Також, щоб закрутити волосся без бігуді та плойки, можна спробувати:

  • трубочки для напоїв;
  • шкарпетки;
  • олівці.

Останні, щоправда, треба закріплювати гумкою і на них, звичайно, не поспиш.

Втім, якщо без плойки або бігуді дійсно можна обійтися, то ось без гарного засобу для укладання робити кучері не варто — швидше за все, вони розваляться протягом години. Наші експерти рекомендують Style Fixer від Matrix: чи не склеює волосся, при цьому надійно їх фіксує, приємний аромат і натуральний блиск — бонусом.

Як зробити локони з праскою

Праску-випрямляч можна використовувати не тільки для власне випрямлення. Кудрі з ним теж виходять відмінні — деякі професійні перукарі вже й не згадують про плойку. Головне — пристосуватися. Щоб освоїти техніку, доведеться тренуватися, і краще перші рази робити це з холодним приладом.

Щоб накрутити пасмо на праску, спочатку її потрібно добре розчесати, щоб ніщо не заважало приладу ковзати. Тримаємо праску вертикально, близько коренів, обертаємо навколо нього пасмо два рази — і плавно ведемо випрямляч до кінчиків.

Важливо: чим товще пасмо, тим крупніше вийде локон.

Як зафіксувати локони, щоб вони довше трималися

Щоб зробити ідеальні завитки, волосся потрібно спочатку гарненько висушити. Уже на цьому етапі потрібно застосовувати захисні і укладальні кошти. Експерти радять термозахисний спрей-базу під укладку Pillow Proof Blow Dry від Redken. Він не обтяжує волосся, скорочує час сушіння, дає обсяг, але головне — підсилює дію наступних нанесених засобів. Для локонів — ідеальний варіант.

Кожен завиток треба надійно зафіксувати відразу після зняття з плойки, прасування або бігуді. Якщо хочете пружну екстрасильної фіксацію — вибирайте аерозоль Triple Take 32 від Redken, яка не склеює волосся, швидко сохне і захищає від вологості. Потрібно більше рухливості — вибирайте спрей Pure Force 20, який дарує інтенсивний блиск і не залишає відчуття продукту на волоссі.

«Пропоную використовувати в фіналі укладання текстуруючий спрей для опрацювання текстури, щоб волосся не злипалися в одну велику кудряху».

Олексій Нагорський Стиліст L'Oréal Professionnel

У лінійці L'Oréal Professionnel є два відмінних кошти: текстуруючий спрей Messy Clishe для недбалих хвиль і текстуруючий спрей Hot Style Constructor — для рухомого, але надійно зафіксованою укладання.