Зачіски з мелірування на середні, короткі і довгі волосся (33 фото з ідеями від стилістів)

Мелірування — незмінний тренд, чому?

Мелірування залишається в тренді вже багато років, і це зрозуміло: такий спосіб фарбування здатний не тільки в одну мить змінити образ, але і надати зачісці візуальний об'єм, а також скорегувати деякі недосконалості зовнішності.

Плюси і мінуси зачісок з мелірування

Як і у будь-якого способу фарбування, у мелірування є свої переваги і недоліки, про які варто пам'ятати, вирушаючи за новим образом до салонному майстру.

Переваги мелірування:

  • можливість змінити образ, не вдаючись до радикальних заходів;
  • можливість скорегувати овал обличчя;
  • можливість замаскувати проблеми зі шкірою за рахунок правильно підібраного відтінку;
  • можливість змістити акценти з недоліків на достоїнства зовнішності.

Недоліки мелірування:

  • будь мелірування передбачає освітлення пасм, що не може не позначитися негативно на стані волосся;
  • вимагає регулярної підтримки;
  • вимагає професійного виконання;
  • не підходить для виконання в домашніх умовах.

Як правильно підібрати відтінки для зачісок з мелірування?

Якщо ви зважилися на мелірування, важливо не помилитися з обраним відтінком. Краще довірити цей вибір професіоналу, однак буде зручно вже заздалегідь знати, в який бік ви хотіли б рухатися.

цветотип зовнішності

Підбирайте відтінок, орієнтуючись на свій природний цветотип. Це допоможе вам визначити, в який гамі шукати — в холодній або теплій.

Так, якщо ваш тип зовнішності відноситься до «лету» або «зими», ваші варіанти — холодні тони, а якщо до «весни» або «осені» — більш теплі.

Початковий колір волосся

Мелірування завжди виконується в більш світлому відтінку, ніж ваш вихідний колір волосся. Відповідно, для блондинок важливо вибрати тон в максимально світлої палітрі, а брюнеткам відкритий весь світ — в сенсі, вся гама відтінків. Тільки не перестарайтеся, адже занадто різкий контраст може розставити неправильні акценти і підкреслити недоліки шкіри або структури волосся.

Види зачісок з мелірування

Мелірування виконується в самих різних техніках, і у кожної з них є свої плюси і мінуси. Давайте виходити з того, який колір волосся у вас основний, щоб підібрати найбільш підходящий спосіб їх меліровать.

для блондинок

Світловолосим красуням підійдуть такі техніки, як бейбілайтс, Шатушь, Мажімеш і брондірованіе. Всі три способи можуть підкреслити красу вихідного кольору і вигідно відтінити його. А великі завитки підкреслять сонячні переливи на пасмах.

Для брюнеток і шатенок

Якщо ви ставите перед собою мету поступово повністю перейти в світлий колір, вибирайте брондірованіе, яке відрізняється максимально м'яким переходом від одного відтінку до іншого. Ваші контрастні види мелірування — омбре і балаяж на голлівудських хвилях.

для рудих

Рудоволосим підійде практично будь-яка техніка мелірування, головне — правильно вибрати гарний відтінок з потрібної гами (теплої або холодної). Найпопулярнішим способом меліровать руді локони залишається омбре на самих кінчиках. Воно виглядає ефектно і в укладанні, і на прямих пасмах. Втім, з правильним відтінком можна спробувати більш сміливі техніки.

Зачіски з мелірування для довгого волосся

Довге волосся найчастіше потребують каскадних стрижках, щоб розбити масив локонів і надати їм об'єм по всій довжині. Підкреслити перепади в довжині пасом допоможуть Шатушь або балаяж, які славляться м'якими переходами від відтінку до відтінку і добре поєднуються з багатошаровими стрижками.

А ось контрастного мелірування варто уникати, особливо якщо ви не є прихильницею каскадних стрижок — такий спосіб фарбування утяжелит пропорції і зробить риси обличчя більш різкими.

Стрижки з мелірування на волосся середньої довжини

Подовжене каре, подовжений боб і інші стрижки на середні волосся тільки виграють від якісного мелірування, адже цей спосіб фарбування додасть зачісці неперевершений обсяг. Тут доступні будь-які техніки мелірування — від найлегшого бейбілайтс до контрастного класичного освітлення пасм.

Варіанти мелірування на коротке волосся

Чим коротше стрижка, тим акуратніше треба ставитися до обраної техніці мелірування. Справа в тому, що занадто контрастні фарбування можуть зробити навіть саму стриману стрижку трохи неохайною. Якщо ви повинні дотримуватися дрес-код, ми рекомендуємо вам омбре або балаяж, щоб ваша коротка стрижка виглядала максимально акуратно.

Зачіски на тонке волосся з мелірування: ідеї та фото

Як ми вже відзначали вище, мелірування — прекрасний спосіб додати візуальний обсяг тонким волоссю! Спеціально для власниць такого типу волосся ми підібрали кілька креативних ідей і супроводили їх фотографіями, яскраво ілюструють задумку стиліста.

Бондірованіе на темних локони

Неймовірно модний варіант мелірування темного волосся, який підкреслює багатство вихідного відтінку і врівноважує пропорції.

Бейбілайтс на волоссі

Якнайлегші сонячні відблиски — ось що являє собою ця техніка мелірування. Чудово виглядає на волоссі і надає їм дивовижний обсяг.

Блонд і часте мелірування

Пасма для цього способу мелірування беруться тонкі-тонкі, що дозволяє створити практично єдиний колір … але все-таки з проблисками вихідного! Дуже добре підходить тонким світлим волоссям для візуального обсягу, блиску і чарівною кольору.

рожевий зефір

Рожеве мелірування може прикрасити і світлі, і темні локони — в кожному випадку повинен бути підібраний максимально відповідний спосіб фарбування. Але факт залишається фактом: рожевий відтінок робить образ повітряним, а волосся — візуально густіше!

Як доглядати за зачіскою з мелірування?

Щоб ефект від відвідування салону краси протримався якомога довше, дотримуйтесь цих нескладних правил.

  • Використовуйте надійну термозахист при сушінні феном або укладанні праскою: меліровані локони стають сухими, а термічний вплив позбавляє їх останньої вологи. Вас виручить термозахисний праймер Redken Pillow Proof, який прискорить укладання і подбає про здоров'я вашого волосся.
  • Забезпечте локонам достатнє зволоження, використовуючи зволожуючі і живильні маски раз в два-три дня. Наприклад, маска Redken Extreme створена спеціально для освітленого волосся і відмінно працює над їх відновленням.
  • Не забувайте про підтримку кольору, який (звичайно ж!) Хочеться зберегти надовго. У цьому допоможе шампунь з правильним складом. Наприклад, формула шампуню Kérastase Ultra-Violet доповнена антиоксидантами і компонентами, які нейтралізують небажаний жовтий подтон на світлих ділянках волосся.

Мелірування — відмінне рішення, якщо вам захотілося чогось новенького! Розкажіть нам, яку техніку мелірування ви вже випробували на собі?