Чоловіче каре: 20 фото з ідеями стрижки та інструкція як зробити

Особливості чоловічої стрижки каре

Стрижка каре виконується на середні або довге волосся, а ось на коротких локони створити потрібну форму практично неможливо. Якщо ви ще не обзавелися «гривою» відповідної довжини, але вже подумує про каре, читайте цю статтю до кінця — спеціально для вас ми попросили експертів newbreed дати кілька професійних рекомендацій тим, хто мріє скоріше відростити волосся!

Каре в першу чергу асоціюється з симетрією і рівними лініями. Дійсно, класичне каре має на увазі ідеально чіткі обриси, однак сьогодні в нашому розпорядженні безліч варіантів: градуювання, рвані пасма і асиметричні лінії допомагають створити власний неповторний образ на базі традиційної стрижки.

Чим чоловіче каре відрізняється від жіночого?

Насправді практично нічим — техніка стрижки майже збігається. Єдина особливість, яка в силу своєї брутальності не надто популярна серед дівчат, — це виголені скроні. Хлопцям же цей прийом допомагає прибрати зайвий обсяг волосся і надати образу мужність.

Види каре у чоловіків

Як ми вже відзначали, варіацій каре безліч! Давайте докладніше зупинимося на найбільш популярних видах цієї стрижки.

подвійне каре

Ця зачіска допомагає зробити волосся більш об'ємними за рахунок двох рівнів — верхнього і нижнього. Ідеально виглядає на прямих волоссі.

З поголеними скронями

Ця варіація, навпаки, допомагає боротися із зайвою обсягом волосся. Як правило, актуальна для чоловіків з дуже густими або кучерявим локонами.

градуйовані каре

Домогтися обсягу і надати зачісці унікальність допомагає багаторівневе (градуйоване) каре: волосся стрижуться пошарово, і найнижчий рівень значно довше самого верхнього. До речі, така стрижка допоможе ще і дисциплінувати неслухняні локони!

французьке каре

Зріз французького каре такий же рівний, як і в класичній варіації, однак стрижка все-таки відрізняється від базової: по-перше, рівень верхівки піднімається вище, що робить нижню лінію стрижки «похилій», а по-друге, кінчики градуюються для дисциплінування пасом .

подовжене каре

Подовжена версія каре допомагає скорегувати овал обличчя і чудово виглядає і на прямих, і на кучерявих волоссі. Крім того, довге волосся зручно прибирати в хвіст, щоб іноді міняти образ!

Каре з чубком

Каре дозволяє додати в зачіску практично будь-яку чубок: від геометрично ідеальної до зухвалі рваною. Ось лише кілька прикладів того, як прекрасно каре поєднується з багатьма видами челок.

Каре з проділом посередині

Абсолютно класичне каре з центральним проділом допомагає зробити образ більш елегантним і стриманим. Ця зачіска підійде тим, у кого від природи об'ємні волосся і не дуже видовжене обличчя.

Кому з хлопців підійде стрижка каре?

Каре йде практично всім — важливо правильно визначитися з варіацією стрижки. Потрібно враховувати наступні параметри:

  • вік: чим старше чоловік, тим більше класична форма каре йому підійде;
  • колір волосся: світлих локонів часто не вистачає обсягу, тому краще вибирати градуйоване або подвійне каре, темноволосим швидше підійде французьке каре або каре з поголеними скронями;
  • прямі або кучеряве волосся: пряме волосся будуть добре виглядати в будь-який варіації, для кучерявих більше підійдуть асиметричні форми;
  • тип особи: асиметричні варіанти допомагають згладити різкі лінії і заховати щоки, а класичні версії підкреслять правильні риси обличчя.

Як зробити класичне каре для чоловіка: технологія виконання

Каре — складна стрижка, і тут найкраще довіритися професіоналу. Втім, якщо ви вирішили ризикнути, ми розповімо про те, як це робиться!

  1. Для початку розділіть весь об'єм волосся на дві частини: перша частина буде включати в себе скроневі зони, а друга — потиличну. Поділяючи пасма, креслите силует блискавки.
  2. Якщо стрижка передбачає градуювання, розділяйте пасма вертикально, на відстані одного сантиметра один від одного.
  3. Відокремте одну пасмо від скроневої зони і закріпіть її: ця пасмо буде служити орієнтиром довжини.
  4. Стрижка виконується у напрямку від скроневої зони до потиличної — у міру просування пасма будуть ставати коротше і коротше.
  5. Останній крок — тім'яна зона: тут пасма обробляються за годинниковою стрілкою.
  6. Не забудьте про обробку країв: важливо пройтися ножицями по периметру всієї стрижки від чола до потилиці з лівого боку, потім з правої. Зріз повинен бути рівним і акуратним.

Модні варіанти стрижки каре для чоловіків: фото

У моді залишається як легка недбалість і природність, так і класика. Можна вибирати будь-який з варіантів, щоб підкреслити свою індивідуальність і залишатися в тренді!

Недбале каре на кучеряве волосся

Легка і ненав'язлива зачіска, яка освіжить офісний образ і відмінно поєднується з повсякденним гардеробом.

Каре з довгою чубчиком

Чубчик здатна зробити хлопчиськом навіть самого серйозного джентльмена. Подивіться, скільки легкості вона додає образу!

суворе каре

Класичне каре з чіткими лініями допомагає дисциплінувати не тільки волосся, але і, здається, навіть розум і волю.

Каре з чіткою окантовкою

Ідеально рівні лінії по периметру стрижки, з одного боку, роблять образ більш суворим, а з іншого — пом'якшують риси обличчя.

Подовжене каре на прямому волоссі

Довге волосся в чоловічому образі неймовірно привабливі! Дивно, але вони здатні підкреслити мужність.

Подвійне каре на пшеничних волоссі

Це просто сексуально — без зайвих слів.

Рекомендації по догляду та укладання стрижки каре

Щоб зачіска завжди виглядала гідно, важливо не пускати справу на самоплив — відразу після барбершопа краще заглянути в найближчий магазин і обзавестися професійними засобами для догляду та укладання за списком від вашого майстра.

Догляд за каре

Оскільки каре виконується на середніх або довгому волоссі, передбачається, що локони завжди чисті. Це означає, що мити голову краще щодня, інакше волосся просто не вистачить обсягу.

Ще один важливий момент — зволоження: якщо локони занадто сухі, їм важко тримати форму стрижки. Не забувайте про бальзамі після кожного миття голови і зволожуючих масках один-два рази на тиждень.

Термозахист для тих, хто користується феном, — річ номер один в списку покупок: фен робить волосся ламким і болючими.

Укладання каре

Кілька коштів, які виручать при укладанні:

  • гель STRONG від L'Oréal Professionnel — наносити перед сушінням феном в невеликій кількості по всій довжині волосся;
  • моделює паста SCULPTE від L'Oréal Professionnel — наносити на кінчики волосся перед укладанням феном, якщо стрижка градуйована;
  • паста MAT від L'Oréal Professionnel — наносити по довжині пасом (за винятком коренів), щоб злегка текстурувати їх.

Як хлопцеві відростити волосся

Як і обіцяли, розповідаємо про те, як швидше відростити волосся, якщо ви мрієте про каре, але поки носите коротку стрижку.

  • Режим сну: вибачте, але без цього ніяк. Спати треба мінімум вісім годин, інакше організму просто не вистачить сил на відрощування розкішної шевелюри.
  • Вітаміни та мінерали: щоб волосся росло швидше, додайте в раціон в природному або концентрованому вигляді такі речовини, як кальцій, магній, цинк і залізо.
  • Знизити вживання спиртного і тютюну (а краще взагалі виключити ці речі зі своєї повсякденності).
  • Пити більше води: якщо організм не отримує достатню кількість рідини, волосся і нігті ростуть повільніше.

Відео-майстер-клас: чоловіча стрижка каре

Ми підібрали для вас максимально наочне відео від hair-artist, shot-catcher, educator Максима Нікіточкіна, в якому добре видно, як створюється модне каре.

Сподобалося? Дерзайте! І пам'ятайте, що каре — це стильно в усі часи і в будь-яку погоду.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *