Жіноча стрижка гарсон: 6 стильних способів укладання

Що таке стрижка гарсон?

Стрижка під хлопчика отримала популярність завдяки роману Віктора Маргеріта «La Garçonne», в якому головну героїню не потрібні були довгі локони, щоб привернути загальну увагу.

Тендітна і незграбна героїня відразу ж підкорила всіх, і зачіска гарсон плавно перейшла з вузького кола аристократів в широкі маси.

Коротка стрижка гарсон виконується за допомогою градуювання. Плавних переходів і чітких ліній допомагає домогтися филировка. Відмінною рисою цієї зачіски є мінімальна довжина на нижньопотиличної зоні і обсяг зверху.

А тепер розповімо про всі плюси і мінуси стрижки.

Переваги стрижки гарсон

  • За рахунок свого пустощів стрижка гарсон молодить.
  • Підкреслює тонку шию і риси обличчя.
  • Залежно від укладання можна отримати більш хуліганський вигляд або, навпаки, елегантний.
  • Стрижка гарсон додає жіночності.
  • Підходить жінкам будь-якого віку.
  • Додає волоссю об'єму.
  • Стрижка легко піддається укладанню.

мінуси зачіски

  • Вимагає регулярної корекції, стригтися доведеться дуже часто.
  • Не всім підходить, вимагає природної крихкості, може підкреслити недоліки обличчя і фігури.
  • Техніка виконання складна, майстер повинен бути справжнім професіоналом!

Як відрізнити гарсон від інших коротких стрижок?

Стрижку гарсон легко відрізнити від інших варіантів з короткою довжиною: ця зачіска має чіткими контурами і більшою округлістю.

Як ще відрізнити цю стрижку від інших варіантів?

  • паж

Це зачіска з круглою формою і окантовкою, а в Гарсон робиться филировка.

  • Пікс

Пікс більш рвана і нерівна за рахунок тонких стирчать пасом-пір'я, у стрижки гарсон більш рівні краї і плавні переходи.

  • Боб

Градуйована стрижка з короткою подзатилочной зоною і довгими скронями, боб набагато довший за свого «побратима» гарсона!

Кому підійде гарсон?

Уважно вивчіть свою структуру волосся, форму обличчя і інші дані, так як стрижка гарсон може повністю перетворити вас, а може, навпаки, нівелювати те, що дала природа.

структура волосся

Прямим волоссю стрижка гарсон підходить чудово. Власницям хвилястого волосся підійде подовжений варіант стрижки, як і жінкам з щільними і жорсткими волоссям.

форма особи

  • Дівчатам з овальним обличчям можна зітхнути з полегшенням: будь-який варіант стрижки гарсон буде виглядати ідеально.
  • Квадратному і прямокутному особі краще звернути увагу на класичний і подовжений варіант зачіски, ультракоротких стрижка не для вас.
  • Трикутна форма або сердечко буде добре виглядати з подовженим гарсоном і довгою чубчиком.
  • Кругле обличчя можна візуально витягнути за допомогою чубка і асиметрії стрижки.

вік

Як вже було сказано вище, перевага стрижки гарсон полягає в тому, що вона підходить жінкам будь-якого віку і при цьому молодить.

Табу: кому не рекомендується коротка стрижка гарсон

Ця коротка смілива хлопчача стрижка підійде далеко не всім: вона може вигідно підкреслити ваші достоїнства, а може і посилити видимі недоліки.

Стрижка гарсон не підійде, якщо у вас:

  • кучеряві неслухняне волосся;
  • кругле або квадратне широке обличчя з масивною повної шиєю;
  • пишна фігура.

Стрижка гарсон: техніка виконання

Стрижка робиться на вологе волосся в техніці «пасмо на пасмо», коли локони відтягуються під різними кутами, состригается потилична зона.

Майстер створює окантовку в формі півмісяця або овалу, стриже віскі.

За бажанням можна додати довгу або коротку чубок.

Завжди в моді: жіноча стрижка гарсон

Незважаючи на те, що стрижка гарсон скоро відсвяткує свій 100-річний ювілей, вона не втрачає актуальності. Кокетлива і модна, ця стрижка може бути створена в різних видах.

класичний гарсон

Хороший вибір для створення крихкого і жіночного образу. Класична варіація цієї зачіски вигідно підкреслить витончений вигин шиї і вилиці.

Подовжений гарсон на середні волосся

Цей варіант підійде майже всім. Подовжений гарсон виглядає дуже романтично і по-французьки шикарно!

ультракороткий гарсон

Дуже екстремальний і сміливий варіант стрижки гарсон, який підійде далеко не всім. Така стрижка точно не залишиться без уваги і продемонструє всім ваш характер.

У випадку з ультракоротким гарсоном добре відтіняє обличчя макіяж, з його допомогою можна максимально ефектно доповнити образ.

З рваним краєм

Рвана стрижка додасть додатковий об'єм волоссю, а образ стане ще більш сміливим і завзятим.

Види чубчика для гарсон

Чубчик — хороший спосіб скорегувати особа і високий лоб. Залежно від бажаного ефекту, можете поекспериментувати з укороченою і подовженою чубчиком в стрижці гарсон.

  • Пряма чубчик може надати образу більш строгий вигляд, а коса, навпаки, зробить вас більш романтичною і легкою.
  • Укорочена чубчик залучає максимальну увагу до очей. Цей варіант підійде мініатюрним і максимально тендітним дівчатам.
  • Подовжена чубчик допомагає приховати недоліки, візуально витягує обличчя.

Чи варто робити гарсон на кучеряві і хвилясте волосся?

Зачіска гарсон добре виглядає на злегка хвилястих волоссі, але на дуже кучерявого можна отримати ефект кульбаби.

Чубчик в стрижці гарсон створить додатковий хаос на голові!

Шість стильних способів укладання гарсон

Гарсон — зачіска поза часом і дрес-коду, вона може ідеально вписатися в офісний стиль, а може доповнити вечірнє плаття на червоній килимовій доріжці. Дотримуйтесь наших поетапні інструкції, щоб створити самі стильні і модні образи з цієї стрижкою.

недбалість

Недбалий образ можна створити за допомогою фена і пінки: наприклад, мусу для обсягу Full Effect від Redken. Просто нанесіть пінку на вологе волосся, вз'ерошьте їх і просушіть феном.

Якщо ви хочете сильніше «поставити» волосся, додатково можна взяти трохи гелю, розподілити на руки і нанести на волосся, піднімаючи їх.

зачес назад

Елегантний зачес назад допоможе створити образ у стилі ретро. Нанесіть на вологе волосся мус для укладання, висушіть, піднімаючи біля коренів. Можна зробити додатковий начісування, але на передніх пасмах його не повинно бути видно.

Пройдіться гребінцем, рухаючись в бік потилиці. Потім використовуйте гель або помаду, наприклад Super Fixer від Matrix, і пройдіться засобом по пасмам. В кінці можна використовувати лак для фіксації.

гладкість

Використовуйте розгладжує засіб, наприклад молочко Lait de Soie від Kérastase. Можна нанести його на вологе волосся і просушити волосся за допомогою брашінга. Додатково зафіксуйте укладку спреєм для блиску.

Добре підійде і лак з екстрасильної фіксацією на кшталт Laque Noire від Kérastase.

На один бік

Бічний проділ або укладання на одну сторону добре підійде дівчатам з круглим або квадратним обличчям. Висушіть волосся (можна використовувати круглу щітку), додатково можна начесати волосся біля коріння. Покладіть їх на обрану сторону і зафіксуйте лаком з сильною фіксацією, наприклад Extra Full Freezing Spray від Matrix, або більш легким текстурируются спреєм на кшталт Shape Maker від Matrix.

Локони і хвилі

Локони і хвилі можна створити за допомогою спрею з морською сіллю, наприклад Fashion Waves від Redken. Нанесіть його на вологе волосся і закрутіть пасма в джгути, залиште на ніч або до висихання. Можна підсушити феном.

Розділіть волосся руками, зафіксуйте лаком.

аксесуари

Доповніть звичну зачіску ободком, шпильками або декількома невидимками. Шпильки з буквами або геометричної форми — це очевидний хіт!

Як доглядати за волоссям зі стрижкою гарсон

Мало просто зробити красиву і модну стрижку, важливо підтримувати салонний вид будинку!

щоденна рутина

Вибираючи шампунь, зверніть увагу на свій тип волосся: це важливо, тому що коротке волосся брудняться швидше і вимагають хорошого очищення. Правильно підібрана гама допоможе приборкати зачіску і підкреслити текстуру.

Для стрижки гарсон добре підійдуть засоби, що додають гладкість (особливо дівчатам з хвилястим волоссям), наприклад шампунь і бальзам гами Mega Sleek від Matrix.

Якщо ваше волосся обесцвечени, зверніть увагу на тонують шампуні і бальзами, наприклад Brass Off від Matrix. Ослабленим волоссю потрібна ретельна турбота, з цим завданням впораються спеціальні засоби: наприклад, багато жінок віддають перевагу шампуню і кондиціонеру гами Extreme від Redken. За відгуками покупців, волосся стає м'якше, виглядають більш здоровими і красивими.

Зміцнюємо і надаємо здоровий вигляд

  • Стрижка гарсон буде виглядати максимально ефектно і красиво на здорових і сяючих волоссі, тому додайте в свій відхід живильні маски: наприклад, Total Treat від Matrix або Elixir Ultime від Kérastase.
  • Масла і незмивні бальзами можуть погіршити коротке волосся і додати їм брудний вигляд, тому краще використовуйте легкі засоби: наприклад, спреї з доглядають компонентами на зразок One United Elixir від Redken або стайлінгові для блиску, сяйва і захисту Micro-Voile Protecteur від Kérastase або Biolage RAW від Matrix).