Мелірування на сиве волосся: 24 фото, як зробити і приховати сивину

Особливості мелірування на сиве волосся

На дивовижне складне колорування або тонке мелірування має право кожна жінка незалежно від віку. Але білі зволікання в шевелюрі як ніби натякають, що пора зупинитися на однотонному фарбуванні … Ну вже немає, все вийде!

Для початку варто зрозуміти особливості сивого волосся. На відміну від кольорових пасом в них повністю відсутній будь-який пігмент, тому вони набувають білий відтінок. Зазвичай такий волосся більш жорсткий, і звичайному красящему складу складно проникнути в його структуру, тому підбираються спеціальні склади і особливі техніки фарбування.

Мелірування в цьому плані найбільш ефективна техніка. По-перше, вона справляється з частковою сивиною і таким чином дозволяє фарбувати тільки деякі пасма, а не всю довжину. По-друге, не акцентує увагу на знову з'являється сивині за рахунок поєднання кількох кольорів (так працюють блонди і модні сірі відтінки).

Але не варто забувати, що мелірування — це лише часткове фарбування волосся. Рекомендується меліровать сиві пасма, якщо їх не більше 30% у брюнеток і 40% у світловолосих. Втім, досвідчений колорист впорається із завданням будь-якої складності.

Переваги та недоліки послуги

Перевага мелірування перед фарбуванням полягає в тому, що при отрастании коріння волосся будуть не так помітні на загальному тлі, а при правильно підібраному відтінку оновлювати його можна один раз в 4-5 місяців (в залежності від швидкості росту волосся). Коріння, звичайно, доведеться фарбувати в звичайному режимі.

В цілому, плюсів у мелірування сивого волосся значно більше, ніж мінусів:

  • маскує сиве волосся, не зачіпаючи локони з природним пігментом;
  • великий вибір технік і стилів фарбування;
  • надає мінімум негативного впливу на структуру волосся, на відміну від повноцінного фарбування;
  • не вимагає частого повторення процедури;
  • підходить для волосся будь-якої довжини.

До мінусів мелірування відносять лише те, що результат може відрізнятися від бажаного, якщо робити процедуру в домашніх умовах з некоректно підібраними засобами. Крім того, є обмеження і протипоказання за окремими компонентами фарбувальних складів.

Види мелірування волосся з сивиною: чи не класикою єдиної

Зараз різноманітність видів і технік мелірування на сиве волосся настільки велике, що легко можна знайти підходящий саме для вас спосіб. Віддаєте перевагу натуральний ефект або витончену екстравагантність? Надихайтеся разом з newbreed!

"Сіль і перець"

Назва техніки говорить сама за себе: фарбування передбачає наявність двох контрастних кольорів, але перехід між ними плавний, ледве помітний.

Такий спосіб успішно застосовують при великій кількості сивого волосся. Але недолік полягає в складності вибору відповідних відтінків. Тільки професійний колорист зможе знайти оптимальні кольори для створення плавного переходу.

класичне

Ця техніка допомагає приховати незначну сивину. При цьому суть класичного мелірування полягає в роботі з усією довжиною волосся, а ширина фарбованих пасом може змінюватися в залежності від бажаного результату.

Для природного ефекту стилісти рекомендують вибирати максимально тонкі пасма, щоб різниця між пофарбованими і натуральними локонами була непомітна.

З окантовкою

Деякі види бобу і зачіска шапочка розкриють весь потенціал окантовки.

Такий метод використовують у випадках, коли сивина нерівномірна і частіше зустрічається в одній зоні. Тоном будь-якого відтінку виділяють область шириною 1-2 см по краю лінії росту волосся, інші локони забарвлюють класичним методом.

колорування

Підійде для маскування сивини дівчатам і жінкам з будь-яким кольором волосся.

У цій техніці поєднується кілька близьких відтінків, головне — грамотно підібрати палітру кольорів, що краще довірити професіоналу.

Шатушь

Краща техніка, яка дозволяє добитися ефекту вигорілого на сонці волосся. Більше підійде для брюнеток і шатенок, так як на світлих пасмах результат буде не так сильно помітний.

під сивину

Підійде блондинкам з високим відсотком сивини. Зазвичай в цьому випадку використовують попелясті відтінки, серед яких обов'язково знайдеться що ідеально підходить вам.

Як підібрати відтінок для мелірування?

Вибирати відтінки мелірування краще виходячи з власних бажань і відчуттів. Чи не спирайтеся на моду, правильніше буде оцінити поточний стан локонів і базовий колір волосся.

Для темних або чорних волосся

Мелірування на темному волоссі виглядає досить специфічно, якщо вибрати невідповідний відтінок. За порадою краще звернутися до досвідченого колористу, який швидше за все порекомендує холодні, коньячні, кавові відтінки для брюнеток, а шатенкам — теплі карамельні.

Для світлого волосся

Практично будь-який відтінок буде виглядати гармонійно, але не вибирайте занадто темні тони, досить зробити крок в два-три тони в порівнянні з базовим кольором волосся.

Власницям натуральних світло-русявих локонів рекомендують для мелірування пшеничні і платинові відтінки. Темно-русявим жінкам для зафарбовування сивини підійдуть мідні і золотисті тони.

для рудих

Рудоволосим дівчатам вибрати потрібний відтінок найскладніше. Для світло-рудого волосся підійдуть відтінки карамелі і персика, а насиченим темно-рудим локонам — мідні тони.

Огляд стійких і безаміачних фарб для волосся

При виборі фарби обов'язково звертайте увагу на доступний їй відсоток фарбування сивини. У деяких випадках виробники прямо пишуть: «фарбування 50% сивини». Це означає, що фарба не здатна проникати вглиб жорсткого локона і лише частково змінить відтінок волосся.

L'Oréal Professionnel Majirel

На думку експертів newbreed, це одна з кращих французьких фарб з максимально сильним проникненням. У палітрі зібрані як холодні, так і теплі відтінки, які містять поживні компоненти для зволоження жорсткого сивого волосся. А для максимального сяйва зі збереженням елегантною природності образу є Majirel Glow.

Matrix SoColor Beauty

Matrix SoColor Beauty — гамма стійких відтінків, які наші експерти рекомендують для маскування сивини. До складу не додають аміак, зате виробник використовує ефективні доглядають компоненти (кераміди R і рослинні масла).

Redken Chromatics

Ще одна безаміачна фарба для волосся, яку рекомендують для боротьби з сивиною. У складі протеїни, вітамін токоферол і екстракт ягід асаї. Особлива технологія дозволяє пігменту м'яко проникати глибоко в структуру волосся завдяки властивостям масел.

Як зробити мелірування на волосся з сивиною: техніка виконання

Особливість виконання мелірування на сиві пасма полягає в тому, що в деяких випадках волосся, що не містять колірних пігментів, теж потрібно знебарвлювати. Таким чином вирівнюється база під нанесення фарби. Однак коли видно, що окремі пасма і так сильно обесцвечени сивиною, їх можна пропустити. Несподіваний плюс сивого волосся, вірно?

Техніку фарбування слід вибирати, відштовхуючись від довжини і якості сивого волосся. Найпоширеніші і легкі способи мелірування — з використанням фольги.

  1. Підготовлені для фарбування волосся необхідно розділити на чотири зони і закріпити зажимами.
  2. За допомогою гребінця з тонким наконечником пасмо поділяють на локони по 1-2 см, під які кладеться шматок фольги.
  3. На волосся наносять фарбувальний склад.
  4. Пасма ховають, згортаючи фольгу навпіл. Далі колорист по одній набирає наступні пасма і повторює забарвлення на них.
  5. Фарбу витримують необхідний час (зазвичай воно зазначено на упаковці засобу), після чого змивають.
  6. Коли все зони опрацьовані, йде етап тонування для гармонізації кольору.

Порада! При знебарвленні використовуйте 6% -ний оксидант — це оптимальний відсоток для сивого волосся. Таким чином локони точно придбають потрібний фон освітлення і не зіпсуються від дії компонентів суміші.

Догляд після мелірування сивого волосся

Для того щоб ефект фарбування зберігався якомога довше, потрібно дотримуватися відповідного догляду за мелірованими волоссям. Дотримуючись наступних порад, ви можете продовжити блиск волосся і насиченість кольору до наступного фарбування — і навіть відстрочити візит в салон.

  • Зведіть до мінімуму використання фена, випрямляча і плойки для волосся.
  • Використовуйте шампунь, бальзам і інші засоби догляду з позначкою «для фарбованого волосся». Найкраще обзавестися професійним засобом для очищення фарбованого волосся.
  • Власницям освітлених локонів варто носити головні убори як під сонцем, так і в мороз для захисту від УФ-променів і низьких температур.
  • Не розчісуйте волосся до майже повного їх висихання, особливо якщо у вас коротка стрижка.
  • Не нехтуйте маслами для волосся. Крім професійних косметичних можна використовувати рослинні — реп'яхову, кокосове, оливкова. Нанесіть на одну годину масляну маску на кінчики волосся, а після змийте з шампунем. Наші експерти нагадують: чисті масла на сухі пасма наносити небажано.
  • Не варто повторювати процедуру мелірування сивого волосся частіше ніж раз на чотири місяці.

Найголовніше в складному фарбуванні сивого волосся — знайти свого майстра, досвідченого і вмілого. А вам уже пощастило знайти свого стиліста?