3D-фарбування волосся: техніка фарбування і 14 модних ідей з фото

Що таке 3D-фарбування волосся?

Чи помічали, що дуже часто забарвлені в один колір волосся виглядає плоско і неприродно? Все тому, що натуральна шевелюра часто поєднує в собі волосся різних, ледь помітних відтінків. Такого ж ефекту au naturel придумали досягти за допомогою нового методу.

3D-фарбування волосся — це техніка фарбування тонких пасом в два або три дуже близьких один до одного відтінку: один базовий і один-два додаткових. Завдяки тому, що нюанси підбираються максимально схожі, досягається непомітний перехід тонів, що надає кольору глибину і обсяг.

Які тони фарби використовуються

Зазвичай для 3D-фарбування використовується від двох відтінків фарби, частіше — три. Один колір, темніший, є основним, два інших — додатковими. Важливо, щоб відтінки були з одного сегмента колірного кола і їх відмінності були ледь помітні. Тоді гра кольору буде максимально натуральною.

Плюси і мінуси

Як і у будь-якого фарбування, у тривимірного є свої позитивні і негативні моменти.

плюси:

  • колір волосся стає об'ємним і глибоким;
  • сама зачіска теж виглядає більш об'ємною;
  • фарбування виглядає дуже натурально;
  • відростають коріння не псують зачіску — в разі необхідності візит до перукаря можна відкласти без шкоди для зовнішнього вигляду.

мінуси:

  • фарбування нова і складна, тому довірити його можна лише досвідченому професіоналу;
  • корекцію теж краще робити в салоні;
  • дуже важливо правильно підібрати кольори, адже ціна помилки — відсутність природного ефекту;
  • як і після будь-якого фарбування, локони після 3D-колорирования вимагають відповідного догляду: коштів, що підтримують колір і живлять волосся.

До / після, або чи варто робити 3D-фарбування?

Різниця до і після 3D-фарбування не кидається в очі відразу — з першого погляду вона може здатися ледь відчутною (це вам не кардинальне перетворення з брюнетки в блондинку і не фарбування в рожевий), але тим не менше виглядає дуже суттєвою. Волосся виглядають живими і природними, на них красиво грає світло, а зачіска візуально здається пишніше. Переконайтеся самі!

Кому підходить техніка 3D-фарбування?

3D-фарбування досить універсально і може застосовуватися на волоссі практично будь-якого відтінку. Однак для деяких квітів ця техніка вкрай рекомендується, а для інших — небажана.

На темне волосся

Темні шатенки дуже виграють від 3D-фарбування. За допомогою цієї техніки можна додати нові нюанси зачісці і освіжити колір волосся.

Вибирайте шоколадні, карамельні або горіхові відтінки.

На світле волосся

Блонд — очевидне свідчення до 3D-фарбування. По-перше, тому, що відтінків блонда дуже багато — легко підібрати близькі тони. По-друге, саме ця техніка дозволяє зробити світлий колір максимально природним, таким, щоб зачіска не нагадувала перуку.

Порада: попросіть майстра чергувати теплі і холодні нюанси — це зараз дуже модно.

Світло-русяве волосся теж можна помітно перетворити за допомогою 3D-фарбування, підкресливши золотисті відтінки або посиливши холодний подтон.

На чорне волосся

На чорному волоссі 3D-фарбування роблять рідко. Адже чорний, на відміну від інших кольорів, виглядає дорого і благородно сам по собі. Однак якщо волосся все ж не зовсім кольору воронячого крила, можна спробувати освіжити зачіску за допомогою коричнево-попелястих або золотисто-шоколадних прядок.

На руде волосся

3D-фарбування підкреслить на рудому волоссі червоні або золоті нюанси.

Особливо важливо вдаватися до цієї техніки при штучному рудому кольорі: як і блонд, він часто виглядає плоским, а так можна добитися глибини і багатогранного сяйва.

Фарбування 3D для різної довжини волосся

Для справжнього профі (а ми сподіваємося, що переконали вас не експериментувати з 3D-фарбуванням будинку) немає нездійсненних завдань, проте процедура в тривимірній техніці коротке волосся (до 10-12 сантиметрів) беруться небагато. В основному майстри воліють працювати з пасмами від 12 сантиметрів: на них ефект від 3D-фарбування буде помітніше.

Довге волосся — теж відмінна база для фарбування в цій техніці. На них є де розвернутися майстру! Результатом власниці коси до пояса будуть задоволені, адже 3D-фарбування дозволяє зробити волосся жвавіше і яскравіше, начебто нічого особливо не змінюючи.

Як зробити 3D-фарбування: покрокова техніка

Дивно, але факт: у новомодної техніки 3D-фарбування немає ніякої … техніки. Суть методу — в фарбуванні дуже тонких пасом в близькі до основного відтінки. І в підборі ідеальних відтінків, які створять натуральний ефект, власне, і полягає головна складність цього фарбування. Решта — нюанси, які можуть варіюватися від майстра до майстра.

У загальних рисах 3D-фарбування відбувається так:

  1. Спочатку волосся поділяють на секції. Зазвичай виділяють потиличну, скроневі і тім'яну.
  2. Якщо потрібно, на цьому етапі фарбують корені — самим темним кольором з обраних.
  3. Далі відокремлюються тонкі (2-4 мм) пасма і по черзі фарбуються в обрані тони.
  4. Після того як подібним чином оброблені всі волосся, фарбу витримують потрібний час, а потім змивають теплою водою.
  5. Волосся сушать і укладають.

Правила догляду за волоссям після колорирования в техніці 3D

Як і будь-які фарбоване волосся, пасма після 3D-колорирования вимагають належного догляду.

Щоб колір довго не переставав радувати, потрібно за ним стежити.

1. Застосовувати м'який шампунь

З кожним миттям голови колір волосся неминуче тьмяніє і вимивається. Серйозно уповільнити цей процес допоможуть спеціальні шампуні з лінійок для фарбованого волосся.

Чи не містить сульфатів Vitamino Color Soft Cleanser, L'Oréal Professionnel, перетворюється в м'який мус і делікатно видаляє забруднення. Блондинкам підійде Blondifier Gloss, L'Oréal Professionnel, який зберігає багатогранний блиск світлих відтінків, а тим, у кого волосся дуже чутливі, експерти рекомендують шампунь-ванну Chromatique Riche, Kérastase, який не тільки ніжно очищає волосся, доглядаючи за ними завдяки вітаміну Е і мастил в складі, але і зберігає їх чистими довше.

2. Не нехтувати кондиціонером

Кондиціонер — НЕ виверт маркетологів, а необхідне для кожного типу волосся засіб. Справа в тому, що очищають речовини навіть у самому м'якому шампуні розкривають лусочки волоса. Щоб волосся було блискучим і гладкими, ці лусочки треба закрити і зафіксувати в такому стані. Для цього і придумали кондиціонери для волосся.

Кращі з кращих — Color Care, Biolage RAW, з кокосовим молочком і луговими травами, Сolor Extend Magnetics, Redken, з протеїновим комплексом і аміноіонамі, які створюють захисний бар'єр, а також Color Obsessed, Matrix, з антиоксидантами, що захищають пасма від вицвітання.

3. Обов'язково використовувати живильні маски

Фарбоване волосся потребують додаткового харчування, і тут як не можна до речі маски — кошти з високою концентрацією корисних речовин.

Найкрихкішим пасмам допоможе потужна Inforcer, L'Oréal Professionnel, — мікс вітаміну B₆ і біотину зміцнює структуру волосся. У бренду Redken є інноваційні тканинні маски для волосся — All Soft Mega всього за 10 хвилин зменшує ламкість волосся на 60%. Ще один потужний SOS-засіб — маска Thérapiste, Kérastase. Вона стимулює синтез білків, постачає фолікул енергією, а аж шість амінокислот в складі заповнюють пошкоджені ділянки.

4. При необхідності застосовувати відтінку догляд

Часто навіть при належному догляді деякі відтінки змінюються: особливо нестійкі холодні блонди.

Щоб жовтизна вас не турбувала, використовуйте відтінків шампуні (найхолоднішим світлим нюансам допоможе Color Extend Graydiant, Redken, з пігментом прямої дії) і маски з шотамі: наприклад, спеціальну відновлює для блондинок Blondifier, L'Oréal Professionnel, з фіолетовим флюїдом-добавкою Powermix Shot. Для посилення інших відтінків у марки Kérastase є ціла лінійка відтінків доглядів Touche Chromatique — від мідного до холодного коричневого. Їх потрібно додавати в маску Chromatique перед застосуванням.

Чи можливо провести 3D-фарбування в домашніх умовах?

3D-фарбування в домашніх умовах (та ще й самостійне) — заняття марне. Домогтися ефекту об'ємного кольору на волоссі під силу лише досвідченому професіоналу, не раз виконував цей трюк. До того ж майстер повинен бути дуже хорошим колористом, щоб правильно підібрати компліментарні кольори, які будуть виглядати органічно на волоссі. Для цього, звичайно, потрібна широка гама професійних барвників і можливість легко підібрати або змішати потрібний відтінок.

Тому краще довіритися профі. Незважаючи на те, що техніка досить нова, вона вже набула широкого поширення.

Важливо! Сеанс триває не менше 2,5 години, але воно того варте.

Знижка 10% на офіційному сайті Redken по промокодом newbreed.

Знижка 10% на офіційному сайті Kerastase по промокодом newbreed.