ТОП-10 професійних шампунів для фарбованого волосся

Професійний шампунь для фарбованого волосся — що це значить?

Професійний догляд відрізняється від звичайного тим, що спрямований на вирішення конкретної проблеми, в даному випадку на захист волосся і відновлення. На відміну від побутових, професійні шампуні багаті вітамінами, антиоксидантами і корисними компонентами. Сфера застосування професійних засобів — салони краси. Спеціальні шампуні застосовуються стилістами і перукарями для максимального ефекту після фарбування волосся або в проміжку — в якості догляду.

Склад професійних шампунів для фарбованого волосся

У складі професійних шампунів більше рослинних компонентів, екстрактів трав і фруктів. Важливою складовою є UF-фільтри, що захищають від сонця. Вітаміни та антиоксиданти захищають волосся від негативного впливу навколишнього середовища. Часто в шампунях для фарбованого волосся присутні пігменти, які покликані нейтралізувати небажані тони волосся або посилювати яскравість кольору.

Чим відрізняється від звичайного шампуню?

  • Подвійний метою: шампунь не тільки очищає, але і захищає колір і здоров'я волосся.
  • Складом: він більш насичений і інтенсивний на відміну від побутових шампунів. Також в них більш низький вміст агресивних компонентів, сульфатів, парабенів і силіконів.
  • Ціною: вартість професійного шампуню трохи вище, ніж звичайного. Це пов'язано і з якістю компонентів в складі.
  • Частотою застосування: шампуні з пігментами іноді застосовуються один-два рази на тиждень для підтримки кольору, деякі використовуються регулярно.

Види профшампуней для захисту і відновлення фарбованого волосся

Які бувають шампуні для салонного і домашнього догляду, які у них відмінні риси та ефекти, читайте далі.

Для блонда і світлого волосся

Шампуні для світлих фарбованого волосся бувають підтримують блиск і сяйво або пігментовані. Другі покликані підтримувати неприродний холодний тон, який легко згодом вимивається, а також прибирати жовтизну. Для знебарвленого волосся також важливо враховувати і відновлюють компоненти в складі шампунів. За здоров'я і блиск світлого волосся зазвичай відповідають екстракти ромашки, цитрусових, мед і кропива.

Для темного волосся

Для темного волосся важливо зберегти насиченість відтінку і блиск. З цим впораються професійні шампуні для фарбованого волосся. У складі обов'язково повинні бути присутніми антиоксиданти і фільтри від ультрафіолету (темні відтінки швидко вигорають). Відмінно доповнять склад і масла, наприклад какао, а також рослинні екстракти дерев і трав.

Для яскравого волосся

Для яскравості кольору підійде професійна косметика без агресивних компонентів, спрямована на захист і збереження відтінку. Хорошим вибором стане підтримує пигментированное засіб: наприклад, шампунь для рудого волосся або нейтралізує жовтизну.

Бессульфатние шампуні

Бессульфатние шампуні — ідеальний вибір для фарбованого волосся, так як вони не травмують структуру і не проникають глибоко, піднімаючи лусочки. Волос не накопичує сульфати всередині, довше зберігає пігмент, а склад рідше викликає алергію і роздратування. Переконайтеся, що на етикетці шампуня в складі не значаться такі позначення: SLS (лаурилсульфат натрію) і ALS (лаурилсульфат амонію).

Як вибрати хороший професійний шампунь для фарбованого волосся?

Розповідаємо, на що потрібно звернути увагу в першу чергу в залежності від типу волосся.

сухе волосся

Для сухих і пошкоджених волосся потрібно вибрати шампунь з зволожуючими і живильними компонентами. Підійде засіб і для інтенсивного відновлення. Зверніть увагу на олії, кератин, гіалуронову кислоту і захисні компоненти в складі.

Жирне волосся

Для жирного волосся підійде шампунь, який відновлює баланс шкіри голови, наприклад з цинком. Відсутність агресивних компонентів нафтопереробки також піде на користь, так як вимивання кольору з волосся буде мінімальним.

Кучеряве волосся

Пофарбовані кучеряве волосся важливо живити і обтяжувати. Після фарбування структура волоса може змінитися, і інтенсивне відновлення не зашкодить. Виберіть шампунь для кучерявого волосся, який сформує завиток, або живильний для фарбованого волосся, що надає пружність і блиск.

Нормальне волосся

Якщо волоссям не потрібно додаткове лікування і відновлення, то підійде шампунь з факторами захисту для зміцнення і збереження кольору. Також можна підібрати з конкретними пігментами або нейтралізують компонентами, наприклад прибирає мідні відтінки.

від лупи

Шампунь від лупи повинен живити і відновлювати баланс шкіри голови. Вибирайте спеціальні засоби, наприклад з цинком або саліцилової кислотою. Зверніть увагу на відсутність силіконів і сульфатів. Наприклад, шампунь-ванна Divalent від Kérastase регулює вироблення себума, але при цьому підходить для чутливих і фарбованого волосся (колір надійно захищений і не вимивається).

Порада: обов'язково проконсультуйтеся з дерматологом або трихологом з приводу причини виникнення лупи. Це може бути порушення балансу, кислотного середовища або роботи залоз, банальне пересушування гарячими приладами для укладання або навіть грибок.

Для щоденного застосування

Для щоденного догляду підійдуть шампуні з максимально натуральними компонентами. Відмовтеся від сульфатів і агресивних миючих речовин. Антиоксиданти в складі дуже важливі.

Рейтинг кращих професійних шампунів для фарбованого волосся

Дивіться топ-огляд ефективних і популярних засобів для очищення і захисту фарбованого волосся.

L'Oréal Professionnel

Серед хітів L'Oréal Professionnel можна знайти шампуні для фарбованого і знебарвленого волосся.

  • Vitamino Color A-OX
    Шампунь захищає волосся від зовнішніх впливів, зберігає яскравий колір і сяйво. У складі є антиоксиданти і фільтри, що забезпечують збереження волосся від сонячних променів.
  • Blondifier Gloss
    Це миючий засіб для освітлення та мелірованого волосся. Шампунь делікатно очищає волосся і надає їм сяйво.
  • Blondifier Cool
    Варіант для освітлення та холодних відтінків, які потребують нейтралізації жовтизни. М'яке очищення поєднується з фіолетовим пігментом, який підтримує холодний блиск і благородний відтінок волосся.

Matrix

У гамі Matrix великий вибір шампунів для фарбованого волосся. Виберіть той, який підійде саме вашій шевелюрі. Наш рейтинг вам допоможе.

  • Keep Me Vivid
    Це шампунь для делікатного очищення і збереження кольору яскравих і пастельних тонів.
  • So Silver
    Прекрасний варіант для блондинок і холодних відтінків. Цей шампунь легко нейтралізує жовтизну і мідні пігменти в мелірованого, пофарбованих і сиве волосся.
  • Hello Blondie
    Чи збереже сяйво золотистого блонда. Також шампунь пом'якшує волосся і робить їх більш слухняними. Знебарвлені пористі локони будуть задоволені.
  • Color Obsessed
    Класика від бренду Matrix. Шампунь з антиоксидантами захищає від вицвітання і зберігає насиченість кольору фарбованого волосся.
  • Brass Off
    Чи стане кращим варіантом для холодного блонда. Шампунь нейтралізує жовтизну і надає сяйво холодних відтінків.

Kérastase

Представляємо топ-засоби від французького бренду:

  • Шампунь-ванна Chromatique Riche
    Це ідеальний вибір для тих, кому важливо зберегти блиск і стійкість кольору. Згідно з тестами, це засіб підтримує сяйво волосся фарбованого волосся до 40 днів.
  • Ultra-Violet
    Створено для блискучих холодних відтінків. Шампунь нейтралізує жовті півтони, відновлює і зволожує. У складі гіалуронова кислота і антиоксиданти, які захищають від негативного впливу навколишнього середовища.

Знижка 10% на офіційному сайті Kérastase по промокодом Newbreed.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі, щоб бути в курсі останніх новинок, конкурсів, акцій і спеціальних пропозицій: Instagram, Вконтакте, Яндекс.Дзен, Facebook.