Засоби для укладання волосся праскою: ТОП-5 кращих термозащітних засобів

Саме тому фахівці-трихолог наполягають на тому, що взимку завжди потрібно носити шапку, влітку захищати волосся Панамою, хусткою або іншим головним убором. А перед тим як після ванни або душу висушити волосся феном або випрямити праскою, дуже важливо скористатися косметичними засобами, які захистять волосся від високих температур і збережуть їх здоровий вигляд і блиск.

Основні правила укладання волосся праскою

Праску для випрямлення волосся — дуже ефективний засіб, здатне вирішити безліч проблем з укладанням навіть самих неслухняних волосся. Але щоб його використання не завдало шкоди вашим локонам, не забувайте про головні правила, яких слід дотримуватися під час цього процесу.

  • В першу чергу зверніть увагу на сам праску: ні в якому разі не купуйте моделі з металевими пластинами, вони дуже швидко зіпсують ваші волосся. Краще віддайте перевагу керамічним пластинам. Вони зможуть забезпечити рівномірне нагрівання.
  • Перед початком укладання нанесіть на вимиті і висушені волосся термозахисної засіб для укладання праскою, розподіліть його по всій довжині. Користуватися праскою на мокрі пасма вкрай не рекомендується.
  • Стилісти рекомендують почати укладати волосся з потиличної зони. Праску переміщайте тільки від коренів волосся до кінчиків, інакше пошкодите їх структуру. Не варто тримати праску на одному місці, якісні пристрої дозволяють випрямити волосся в один рух.

Види засобів для укладки праскою

На ринку косметики можна зустріти найрізноманітніші засоби, які позиціонуються як термозахисні. Якому ж з них віддати перевагу і чому вони відрізняються?

Відповідь проста: сучасні виробники намагаються зробити засоби по догляду за волоссям максимально корисними, так що часто вони несуть в собі не одну, а відразу кілька функцій: по догляду, стайлінгу і т. Д. Так що перед покупкою уважно читайте склад на упаковці: деякі засоби ідеально підійдуть для короткого волосся, інші розроблялися спеціально, щоб приборкати неслухняні кучері. Але, зрозуміло, є і «універсальні солдати».

спрей

Термозахисний спрей — незмивна легке засіб, яке вважається найбільш універсальним. Користуватися ним потрібно кожен раз, коли ви сушіть волосся феном або робите укладання праскою.

Флюїд-блиск

Як і спрей, відноситься до незмивною засобів на кожен день. Додатково забезпечує сяйво волосся і робить волосся слухняним. Підійде власницям тонкого волосся.

Масло

Засіб, що об'єднує в собі Догляду та термозахисні функції. У складі містяться вітаміни (наприклад, вітамін Е), які допоможуть відновити пошкоджене волосся.

крем

Змивається засіб для термозахисту, підходить для пошкоджених і тонкого волосся. Часто містить гліцерин в складі (як, наприклад, крем Nutrifier від L'Oréal Professionnel), який допомагає волоссю отримати такі необхідні їм зволоження та живлення.

шампунь

Універсальний засіб, що не тільки очищає шкіру голови від забруднень, але і захищає волосся від термовоздействія. Стане в нагоді для відпустки на морі, якщо ви не хочете брати з собою багато косметики.

Як правильно підібрати термозахисний засіб для прасування

  • При виборі термозащітних засобів для укладки потрібно відштовхуватися від вашого типу волосся: чим вони товщі і гущі, тим щільніша формула їм підійде, і навпаки, власницям стоншених і легких волосся слід звернути увагу на невагомі текстури.
  • Ще один важливий фактор, який слід враховувати: жирні або сухі у вас волосся. Для жирних підійдуть спреї і флюїди, а сухим волоссям не завадить додаткове харчування, яке зможуть забезпечити масла і креми.

Поради щодо використання

— При покупці уважно читайте етикетку: у складі засобу не повинно бути спирту.

— Незмивні кошти можна використовувати тільки на чисте волосся, так як залишки косметики можуть нагрітися і привести до пошкодження волосся.

— Якщо ви довго перебуваєте під активним сонцем, вибирайте засоби, які забезпечують захист від УФ-променів.

— Креми і маски з термозахисними властивостями рекомендується наносити на пасма, починаючи від середини до кінчиків.

— Спрей для укладання праскою потрібно наносити з відстані 25-30 см, щоб уникнути склеювання волосся.

Огляд кращих засобів для термозахисту волосся при укладанні праскою

Експерти Newbreed радять найкращі засоби для захисту волосся під час гарячої укладання.

Ущільнюючий лосьйон Volume Architect від L'Oréal Prоfessionnel

Термозахисний лосьйон розроблений фахівцями марки спеціально для тонких волосся і завдяки своїй унікальній структурі здатний надати зачісці об'єм і пластичність. Лосьйон наноситься на вологе волосся перед укладанням феном і захищає їх від впливу високих температур.

Термозахисний спрей Heat Buffer від Matrix

Спрей захищає волосся від впливу високих температур і розгладжує їх. Діє до температури 235 градусів. Можна використовувати як при сушінні феном (нанести на вологе волосся), так і при укладанні за допомогою прасування або щипців для завивки (нанести на сухе волосся).

Термозахисний праймер Pillow Proof Blow Dry від Redken

Спрей-база для укладання, що прискорює сушку волосся. Двофазна формула захищає волосся під час сушіння феном і підсилює властивості використовуваного стайлінгу. Також можна наносити на сухе волосся перед тим, як змінити зачіску.

Мус Couture Styling Bouffante від Kérastase

Засіб для укладання волосся, яке підійде любителькам пишного обсягу. У його формулі два види полімерних мікрочастинок, які формують гнучку ультратонку систему захисту, зливаючись з волоссям в одне ціле. Містить ксилозу, вітамін Е і УФ-фільтр.

Термозахисний лосьйон Satinwear 04 від Redken

Термоактівіруемий лосьйон для укладання волосся феном і брашингом. Засіб забезпечує довготривалий захист волосся, блиск і щільність і при цьому не збільшує її. У складі — УФ-фільтри і антиоксиданти для продовження яскравості і кольору фарбованого волосся.

Знижка 10% на офіційному сайті Kerastase по промокодом Newbreed.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі, щоб бути в курсі останніх новинок, конкурсів, акцій і спеціальних пропозицій: Instagram, Вконтакте, Яндекс.Дзен, Facebook.